frequently asked questions

Kies een ontwerp uit de collectie, vul de gegevens in en bestel het aantal benodigde kaartjes.

  • Neem contact met mij op om jullie ontwerp wensen te bespreken.
  • Je ontvangt de offerte op basis van jullie wensen.
  • Om de kwaliteit van het papier en de goudfolie kleur te zien sturen we voorbeeldkaartje(s) ter inzage.
  • Na akkoord op de offerte en een aanbetaling van 50% ontvangen jullie binnen drie weken (tenzij eerder afgesproken) twee ontwerp voorstellen.
  • Jullie maken een keuze en geven eventuele wijzigingen en teksten die al bekend zijn aan mij door. We maken het kaartje zover als mogelijk af, zodat het klaar staat.
  • Bij een geboortekaartje, sturen jullie de laatste gegevens per mail/ app als deze bekend zijn. Wij passen het ontwerp aan. Na jullie akkoord op de digitale proefdruk en de betaling van de laatste factuur zal het drukwerk in gang gezet worden.

  • De kaartjes worden via Post NL naar jullie toegestuurd. Jullie ontvangen de track en trace code zodat je het pakket kunt volgen.

Als je binnen een straal van 5 km vanaf Broek op Langedijk woont, breng ik de kaartjes persoonlijk bij jullie langs. Dat scheelt weer dag levering. 

Letterpress | digitaal printen
Ambachtelijk drukwerk, wordt per stuk gedrukt door middel van drukplaten per kleur/ preeg.

Digitaal printwerk wordt geprint. Hier zit een groot verschil in qua look and feel, kwaliteit en mogelijkheden. Ook de prijs verschilt enorm. Beide opties zijn mogelijk bij Paper & Goud.

Wat is een preeg?

Bij een preeg wordt het ontwerp in reliëf (zonder kleur) gedrukt in het kaartje. Het is aan beide zijdes van de kaart zichtbaar. Aan de ene zijde verdiept en aan de andere zijde in spiegelbeeld verhoogd. Deze druktechniek komt het beste tot zijn recht op dik karton en met een ambachtelijk drukproces.


Wat is blinddruk?

Bij blinddruk is het ontwerp in reliëf (zonder kleur) gedrukt in het kaartje. Het is aan 1 zijde zichtbaar. Het ontwerp is verdiept in het papier gedrukt. Deze druktechniek komt het beste tot zijn recht op dik karton en met een ambachtelijk drukproces.

Wat is ambachtelijk goudfolie?

Ambachtelijk goudfolie wordt onder hitte aangebracht met een metalen stempel. Deze wordt voor jullie op maat gemaakt. Door deze techniek is het mogelijk om op allerlei papiersoorten en materialen te drukken, zoals doosjes, dik karton en echt linnen/ velours karton. Het is een ambachtelijk proces. En elk kaartje wordt bekeken op kwaliteit. Je kunt het herkennen, doordat het goudfolie iets verdiept in het kaartje is gedrukt.

Wat is digitaal goudfolie?

Bij digitaal goudfolie, wordt het goud op het papier gespoten. Het ligt er als een 3D effect op. Dit is een machinaal proces en is daardoor iets goedkoper dan ambachtelijk goudfolie. Deze techniek is mogelijk bij papiersoorten tot 300 grams.

Bij een ontwerp op maat ontvangen jullie twee voorstellen waar jullie uit kunnen kiezen. Jullie geven jullie voorkeur en wijzigingen door en daarmee werken we naar een definitief ontwerp. 1 correctieronde is dus altijd inbegrepen. Natuurlijk kan het zijn dat je later bedenkt dat er toch een accent anders gelegd moet worden. Geen probleem. Wel willen wij ervoor waken dat de hoeveelheid correcties beperkt blijft.

Een digitale proefdruk ontvangen jullie altijd ter akkoord voor het drukwerk wordt gestart.

 

Een papieren drukproef is bij ambachtelijk drukwerk niet mogelijk. Dat komt doordat bij ambachtelijk drukwerk gebruik gemaakt wordt van kostbare stempels die op maat worden gemaakt.

Jullie kunnen wel een sample ontvangen van het papier. Uit een Pantone waaier kunnen we samen de exacte kleur bepalen. Of jullie kunnen een verfstaal aanleveren waarbij we de kleur matchen. Erg leuk als jullie ook met het babykamertje bezig zijn! Ook de goudfoliekleuren kunnen jullie vooraf bekijken.

 

Een proefdruk van een kaartje in print is wel mogelijk en zit inbegrepen bij de prijs. De levertijd van de proefdruk is drie werkdagen.

Een ontwerp op maat ontvang je binnen drie weken. Als er extra spoed bij is, dan kan ik daar rekening mee houden.

Het drukwerk heeft een standaard verwerkingstijd van 3 werkdagen. Dat betekent dat als bij de geboorte van een kindje de laatste gegevens voor 11.00 uur aan mij zijn doorgegeven.  Deze dag nog meetelt als werkdag. Het pakketje wordt op de 3e werkdag naar jullie toegestuurd. We zijn in dit alles afhankelijk van de levertijden van PostNL. Deze zijn over het algemeen op tijd.

We kunnen het geboortekaartje alvast vooraf drukken. We drukken de geboortedatum dan achteraf in. De datum komt in dat geval in een mooi strak standaard lettertype. Wij kunnen met de extra verzendservice de kaartjes dezelfde dag naar de adressen uit jullie adresbestand sturen. 

Wij raden aan om tijdig te beginnen. Er is dan voldoende tijd om jullie wensen te verwerken in een ontwerp op maat. Vanaf 36 weken mag jullie kindje al geboren worden. Als jullie baby iets eerder is, dan heb je alles geregeld. Het ontwerp staat klaar en wij ontvangen graag de geboortegegevens via info@papermint.nl of per what’s app (06) 50227194. Levertijd is vanaf 3 werkdagen na akkoord op de laatste versie.

Spoed is mogelijk. Dan leveren we ontwerp en drukwerk binnen 1 week tegen 10 % meerprijs.

Volgens de etiquette is dit 6 weken voor de trouwdatum. Het maken van het ontwerp kost vaak meer tijd dan geboortekaarten, omdat er meerdere versies gemaakt worden voor bijv. dag- en avondgasten. Ook kan het zijn dat jullie nog leuke extra’s willen bestellen in dezelfde stijl. Wij raden aan om 12 weken voor de grote dag te starten. Er is dan tijd om jullie te adviseren en het ontwerp perfect te krijgen. We hebben meestal drie weken nodig om het ontwerp voor jullie op te maken inclusief eventuele correctierondes. Dit is even afhankelijk van het ontwerp proces. De levertijd is vanaf drie werkdagen na akkoord op de laatste versie. Eventuele extra’s kunnen een langere levertijd hebben. We kunnen dit goed plannen bij de start van het ontwerp.


Spoed is mogelijk tegen 10% meerprijs. Dan leveren we ontwerp en drukwerk binnen 1 week.

Paper & Goud heeft een extra service voor het verzenden van kaartjes naar familie en vrienden. Kies bij het bestellen voor ‘verzendservice’ en voeg de adressen als Excel bestand toe. 

Wij voorzien de enveloppe van  1 postzegel en een adresetiket. En versturen het direct naar jullie verzendlijst. Als er meerdere postzegels nodig zijn ivm het gewicht, kan dit ook. Dit overleggen we dan vooraf. 

Pakketten worden verzonden met PostNL.

Over het algemeen hoef je in Nederland maar 1 postzegel op je geboortekaartje te plakken. Om hier zeker van te zijn, adviseren we je om jouw proefdruk (inclusief envelop!) te (laten) wegen. In enkele gevallen kan het voorkomen dat een geboortekaartje in het formaat dubbel 15×15 2 postzegels nodig heeft. Dit is onder andere afhankelijk van de gekozen papiersoort. Voor het aantal postzegels dat je in België moet plakken, verwijzen we je graag door naar de site van Bpost.

Bij een ontwerp op maat, houden wij er rekening mee dat het totale pakketje met eventuele extra’s en kraamborrelkaartje past binnen het tarief van 1 postzegel. Mochten er hele speciale wensen zijn, zoals een doosje of andere extra’s, dan zullen wij vooraf wegen wat het totaalgewicht wordt voor de postzegels.

 

Als extra service krijg je een kleine afbeelding passend bij de kaarten. Dit bestand kan je gebruiken om bij PostNL persoonlijke postzegels te bestellen.

Dat kan. Wij sturen de enveloppen graag eerder naar je toe. Dan kun je op je gemak de enveloppen schrijven of de etiketten printen. De verzendkosten van de reguliere pakketpost van PostNL zijn hiervoor 7,25 euro.

Yes we do, ask for information by sending an e-mail to

Kan ik een bestaand ontwerp aanpassen of combineren?
Bestaande ontwerpen uit de collectie van Paper & Goud, kunnen allemaal aangepast worden naar eigen wens.

Afbeeldingen van collega drukkers en plaatjes die van internet zijn gehaald kunnen we niet drukken i.v.m. copyright.

Wel kunnen jullie een stijlcollage maken op Pinterest, zodat we een ontwerp op maat maken dat past bij het moodboard dat jullie hebben gemaakt.

 

Kan ik ook een eigen ontwerp aanleveren?
Ja, we drukken graag jouw eigen ontwerp. Ontwerpen moeten omgezet worden naar een drukwerkbestand. Dit kunnen wij verzorgen voor 60 euro per uur.  

 

Komt er een naamsvermelding op de kaart?
Om onszelf auteursrechtelijk te beschermen staat onze naam op de kaart, heel subtiel. Het is niet mogelijk om deze naamsvermelding te verwijderen. Eigen ontwerpen worden zonder Paper & Goud naamsvermelding gedrukt of met jouw eigen naam.

 

Rust er copyright op de ontwerpen?
Op alle ontwerpen van Paper & Goud zit copyright. Kopiëren is niet toegestaan. Dat doen wij uiteraard ook niet bij ontwerpen van andere ontwerpers.

Kan ik naast het geboortekaartje ook andere producten bestellen van het ontwerp, bijvoorbeeld doopsuiker, bedankjes, geboorte- en trouwborden?

Dat kan zeker. Informeer naar de mogelijkheden. Wij kunnen we de ontwerpstijl doorvoeren in diverse mooie extra’s. We kunnen doosjes bedrukken als bedankje, doopsuiker zakjes, (sluit) stickers en posters. Ook maken wij speciale geboorteborden van mooi karton met de naam (en geboortedatum) in goudfolie, leuk om als muurdecoratie op het babykamertje.

Ontvang ik het ontwerpbestand van het kaartje?
Jullie ontvangen een JPEG afbeelding van het ontwerp, zodat het kaartje ook digitaal te versturen is.

Is mijn kaartje ook te bestellen in de webshop?

Ja, jullie kaartje komt in mijn portfolio. Als jullie dit niet willen, dan kunnen jullie ook het ontwerpbestand afkopen voor 100 euro. Je ontvangt dan ook het digitale ontwerpbestand.

 

Exclusief drukwerk

DE VERSCHILLENDE DRUKTECHNIEKEN

Letterpress

Sign up and receive video & written tutorials broken up into 7 easy-to-digest sections. Each lesson contains practical and actionable advice.

Blinddruk

Bij blinddruk wordt de afbeelding door middel van letterpress techniek in het papier gedrukt zonder kleur. Er ontstaat dan een mooi reliëf. Deze techniek komt het beste tot zijn recht bij katoenpapier, een dik karton dat mooi meebeweegt.

Preeg

Een preeg is bijna hetzelfde als blinddruk, alleen er wordt gebruik gemaakt van een contra stempel, waardoor het ontwerp aan de voorzijde omhoog komt en aan de achterzijde verdiept in het papier is gedrukt.

Offset

Sign up and receive video & written tutorials broken up into 7 easy-to-digest sections. Each lesson contains practical and actionable advice.

Ambachtelijk goudfolie

Get access to a private Facebook community where you can discuss, ask questions, get website feedback, and collaborate with others.

3D goud

Participate in Q&A sessions where we share website tips, new SEO updates and answer your questions.

Spot UV lak

Sign up and receive video & written tutorials broken up into 7 easy-to-digest sections. Each lesson contains practical and actionable advice.

Digitaal printen

Get access to a private Facebook community where you can discuss, ask questions, get website feedback, and collaborate with others.

Stans

Bij een stans techniek wordt de illustratie door middel van laser uit het papier gesneden.